Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Λικέρ ρόδι

Μια συνταγή για λικέρ ρόδι από την Pasxalia 

spiced pomegranate apple cider | www.prettyplainjanes.com
Φωτογραφία από prettyplainjanes.com
Τι χρειαζόμαστε

1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Προαιρετικά αρωματικά μπαχαρικά:

(για 4 φλιτζάνια σπόρων ροδιού)
2 ξύλα κανέλας
3 σπόροι γαρύφαλλο




Πώς το κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της αφήνοντας όλα τα υλικά μέσα και την αφήνουμε σε ήσυχο μέρος για 24 ώρες.
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες, περνάμε το λικέρ από τουλπάνι και μετά το περνάμε από ένα φίλτρο του καφέ. 
Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου